torstai 10. lokakuuta 2013

Parisuhteen pelastaminen ja persoonallisuus

Hei vaan kaikille blogiini eksyville! Tässä blogissa käsittelen elämääni ja parisuhdettani, joka ei ole enää yhtä tyydyttävä kuin 20 vuotta sitten. Lisätietoa minusta ja parisuhteestani löydät Tietoa minusta -välilehden alta. En siis sen kummemmin kerro itsestäni tässä ensimmäisessä postauksessa, vaan siirryn suoraan asiaan.

Kun ihastuin toiseen mieheen ja sisälläni syntyi vapaudenkaipuu, minulla oli oikeastaan kaksi vaihtoehtoa: joko yrittää parantaa avioliittoani tai heittää roskakoriin kaikki, mitä olin yli 20 vuoden aikana suhteessani saavuttanut. Päätin valita ensimmäisen vaihtoehdon.

Parisuhteen parantamisen aloitin tutustumalla paremmin itseeni kirjojen ja tämän persoonallisuustestin avulla. Kävi ilmi, että persoonallisuustyyppini on ENJF, mikä osaltaan selitti kyllästymiseni parisuhteessa: annan aina niin paljon kuin pystyn, mutta vaadin vähintään yhtä paljon kiitosta ja arvostusta. Juuri se arvostuksen ja kiitoksen puute ajoi minut ihastumaan toiseen mieheen - mieheni kyllä kiitti ruoasta tai siitä että olin siivonnut, mutta ei koskaan näyttänyt arvostustaan.

Persoonallisuustestin jälkeen luin Tunne lukkosi -kirjan. Kirjaa lukiessani huomasin vahvimman tunnelukkoni, hylätyksi tulemisen pelon, ajavan miestäni koko ajan kauemmaksi. Aloin lukemaan paljon muitakin parisuhdekirjoja, joista tulen todennäköisesti kertomaan teille enemmän tulevissa postauksissa.

Tämän ensimmäisen postauksen pointti on se, että jos haluaa pelastaa oman parisuhteensa, kannattaa tutustua ensin itseensä. Jo pienellä vaivalla, esimerkiksi ilmaisen persoonallisuustestin tekemällä, voi pelastaa parisuhteen nopealta kuolemalta.

Olisi kiva kuulla kommentteja myös teiltä tänne blogiin mahdollisesti löytäviltä. Mitä te teitte, kun suhde tuntui potkivan tyhjää?


1 kommentti:

  1. Teidän juttuja on aina niin ihana lukea! Way to go. Olette supereita <3

    VastaaPoista